Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Cappuccino zonder suiker en zonder machine, met stevia

Cappuccino zonder suiker met stevia is makkelijk te maken. Je moet slechts met een paar ingrediënten werken en je kan het maken met of zonder een espressotoestel.

Omdat de meesten onder ons thuis niet over een duur espresso-apparaat beschikken, zullen we je tonen hoe je met weinig moeite een cappuccino kan maken zonder een toestel. Maar laat ons eerst eens even kijken naar de ingrediënten die we nodig zullen hebben.

Uiteraard is het belangrijkste ingrediënt de koffie. Cappuccino's worden gemaakt met espressokoffie. Het is een handig voordeel indien je over een koffiemolen beschikt, omdat verse koffie altijd het beste smaakt. We raden af om je koffiebonen op voorhand te malen om ze te bewaren voor later: maal ze, vlak voor je van plan bent om je cappuccino te maken. Probeer bonen van hoge kwaliteit te gebruiken, zoals Colombiaanse. Als het op koffie aankomt, krijg je wat je betaalt.

Beschik je niet over een koffiemolen, dan kan je espressopoeder voor fijnproevers gebruiken (eventueel zonder cafeïne). Om je koffie te brouwen, gebruik je best flessenwater en vermijd je best kraanwater, tenzij je een espressomachine met filter hebt. Vervolgens, de melk...!

 

Een echte cappuccino wordt gemaakt met magere melk en niet met volle melk, omdat magere melk beter schuimt. Daarenboven is melk met een laag vetgehalte een uitstekende bron van vitamine A. Wees voorzichtig bij het opwarmen van de melk: als je de melk te lang verwarmt, gaat ze aanbranden en dan wordt je cappuccino ondrinkbaar.

 

sugar free cappuccinoLast but not least, is er de stevia! Hoewel het traditionele recept voor cappuccino sowieso al zonder suiker is, houden de meeste mensen toch van wat zoetigheid in hun koffie. Onze maattabel van suiker en stevia geeft aan dat 1 theelepel suiker ongeveer gelijk is aan 3 druppels vloeibaar stevia-extract.

Als alternatief kan je ook een snuifje wit steviapoeder gebruiken, of stevia zoetstof in tabletvorm, die speciaal voor koffieliefhebbers wordt geproduceerd. Je kan natuurlijk ook een pakje van je favoriete steviamengeling toevoegen aan je drank. Het draait hierbij om persoonlijke voorkeur, dus probeer zeker verschillende dingen uit!

Hoe maken we nu onze cappuccino zonder suiker met stevia? Laat ons samen eens de verschillende stappen overlopen. Eerst brouw je een pot sterke espresso. Terwijl je koffie aan het brouwen is, vul je een wijde mok met melk, ongeveer 1/2 tot 2/3 vol per mok espresso die je plant te maken. Zet deze mok in de microgolfoven en verwarm hem voor een 60-tal seconden. Let hierbij goed op dat je mok niet overkookt. Neem de verwarmde melk uit de microgolfoven en voeg je gewenste hoeveelheid stevia toe.

Neem een kleine mixer (een melkschuimer is hiervoor natuurlijk uitermate gepast) en mix de melk tot ze schuimt. Ga op en neer met je mixer, zodat er zuurstof in de melk terecht kan komen; dit zal de smaak van je cappuccino zeer ten goede komen. Als laatste giet je de koffie in een mok tot ze ongeveer 60% vol is. Dan giet je daarop de verwarmde melk tot je mok vol is.

Proficiat! Je hebt zonet een cappuccino gemaakt zonder een espressotoestel! We hopen dat je nieuwe suikervrije lekkernij met stevia jou in de smaak valt!


Terug naar Recepten zonder suiker
Terug naar Stevia Startpagina