Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Eerste symptomen van diabetes en waarschuwingssignalen

Als je je afvraagt of je de eerste symptomen van diabetes vertoont, is het altijd beter dat je je dokter raadpleegt. Bovendien kan het nooit kwaad om je bloed sowieso jaarlijks te laten nakijken.

Het is moeilijk om een diagnose te stellen van diabetes type 2 zonder het glucosepeil grondig in de gaten te houden, omdat de beginnende verschijnselen van diabetes vaak zeer onschuldig kunnen lijken, waaruit men concludeert dat er niets ernstigs aan de hand is. Vaak wordt de ziekte per ongeluk ontdekt, wanneer een patiënt op doktersbezoek gaat voor een andere klacht. Het is dan ook aangeraden om een arts te raadplegen als je enkele van de volgende waarschuwingssignalen gewaar wordt:

  • Overmatig urineren:
Omdat de waarden van de bloedsuikerspiegel zo hoog zijn, zullen de nieren meer urine aanmaken, om te proberen overtollige glucose af te scheiden. Waarschijnlijk zal je elke nacht minstens één keer uit bed moeten opstaan om naar het toilet te gaan.   
  • Buitengewoon veel dorst hebben:
Omdat je veel aan het urineren bent, verlies je veel vloeistoffen en je lichaam zal dat verlies proberen te compenseren. Dit symptoom uit zich ook in een droge mond en tong. Drink vooral veel water en vermijd alcoholische dranken, omdat die je lichaam doen uitdrogen.
  • Buitengewoon veel honger hebben:
Omdat het insulineniveau in de hersenen te laag is, is het niet in staat om voldoende glucose te absorberen. De hersenen zullen denken dat ze ondervoed zijn, en een noodsignaal uitzenden. Je zal dan hunkeren naar voedsel, ook al eet je voldoende. Het is niet omdat je je hongerig voelt, dat je ook effectief honger hebt! Stevia kan je helpen die hunkeringen in bedwang te houden.
  • Oververmoeid, duizelig of lusteloos zijn:
Zelfs als je geen zware inspanningen doet, zal je je erg moe voelen, omdat de glucose in je lichaam niet in energie wordt omgezet. Duizeligheid kan zich voordoen omdat dit alles een effect heeft op je bloeddruk. 
  • Onverklaarbare gewichtsschommelingen:
Ook al is je eetpatroon wat het altijd al is geweest, verlies je gewicht omdat je lichaam glucose afscheidt, of kom je net aan omdat de glucose wordt omgezet in lichaamsvet.   
  • Terugkerende infecties:
Als je regelmatig last begint te krijgen van puistjes, zweren, aften rond je mond of tandvlees, of als je schaamstreek of blaas overgevoelig zijn aan ontstekingen, dan kunnen ook dit de eerste symptomen van diabetes zijn. Stevia kan worden aangewend voor de behandeling van huidaandoeningen! 
  • Dofheid en slechte wondheling:
Tintelende gevoelens in dofheid, vooral in de zenuwen van je handen en voeten, kunnen ervoor zorgen dat je de pijn niet voelt die wordt veroorzaakt door schrammen of kneuzingen. Bovendien zullen wondjes niet goed kunnen genezen of dichtgroeien. Stevia bevordert wondheling! 
  • Bijziendheid:
Diabetes kan troebel zicht of zelfs tijdelijke blindheid veroorzaken, door een verhoogde broosheid van de optische zenuwen of het netvlies. Er kunnen zich ook oogontstekingen en roodheid of zwellingen rond de ogen voordoen.
  • Impotentie:
Omdat de zenuwen en bloedvaten in de geslachtsdelen erg gevoelig zijn, kunnen ook erectiestoornissen een waarschuwingssignaal zijn.

 

Zoals eerder vermeld, zijn dit heel algemene symptomen, die niet noodzakelijk in de richting van beginnende symptomen van diabetes wijzen. Maar wees ervan bewust op dat sommige van de voordelen van stevia terug voor evenwicht kunnen zorgen bij sommige van deze problemen. Raadpleeg altijd eerst je arts en/of diëtist om te bekijken hoe stevia voor jou een deel van de oplossing kan betekenen!

 

Terug naar Diabetes en Stevia
Terug naar Stevia Startpagina