Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Fudge recepten zonder suiker met de stevia zoetstof

Een bevredigend resultaat bereiken met fudge recepten zonder suiker is een delicate zaak. Er kunnen een hoop dingen misgaan tijdens het proces als je er weinig ervaring mee hebt, maar onthoud: oefening baart kunst! En wanhoop niet: vele hobbykoks hebben het je al voorgedaan!

Maak je dan ook geen zorgen: we zullen je hier tonen met welke dingen je precies rekening moet houden bij het maken van suikervrije fudge met de stevia zoetstof.

Het eerste wat je moet weten, is dat temperatuur de belangrijkste factor is in het gehele proces. Als je de mengeling niet genoeg opwarmt, zal het eindresultaat niet hard genoeg zijn, maar als je het te lang kookt, wordt het dan weer te hard!

sugar free fudge recipe10Je zal dan ook merken dat het zeer moeilijk is om perfecte resultaten te verwezenlijken zonder het gebruik van een snoepthermometer. Het is ook belangrijk om de receptuur zo strikt mogelijk te volgen en de juiste ingrediënten toe te voegen op het juiste moment.

Voor recepten met stevia werk je best met ongezoete chocolade indien dat mogelijk is. Als je twijfelt over het beste merk van chocolade, vraag dan om raad bij je dichtst bijzijnde chocolatier. Je wil uiteraard dat de smaak van de chocolade naar boven komt in je eindproduct, en dat je stevia het zoete gedeelte voor zich zal nemen.

Heb je al successen geboekt met je eigen recepten voor stevia fudge, dan kan je die via de site met steviarecepten makkelijk delen met de wereld! De beste recepten zullen een blijvende plek innemen op deze site. Alvast veel succes met deze fudge recepten zonder suiker!Recepten voor fudge zonder suiker met stevia

Chocoladefudge zonder suiker met stevia   

 • 230ml water   
 • 1 theelepel wit steviapoeder   
 • 150ml koffiemelk   
 • 90gr ongezoete chocoladesnippers  
 • 150gr gemalen noten, soort naar keuze (optioneel)

 

Plaats aluminium- of plasticfolie rond een rechthoekige pan of kom met hoge boord. Boter de folie in en zet de pan opzij. Doe water en stevia in een grote steelpan. Zet de pan op een gemiddeld vuur en roer tot de stevia is opgelost. Voeg koffiemelk erbij en bevestig de snoepthermometer aan de zijkant van de pan.  

Laat doorverwarmen tot het mengsel kookt en de thermometer 113°C aanwijst. Neem de pan van het vuur en stop met roeren. Laat het mengsel afkoelen tot 43°C en roer dan de chocoladesnippers erbij tot deze gesmolten zijn. Klop de mengeling op met een houten lepel of spatel tot het opstijft. 

Wanneer je ploffende geluidjes (zuurstof) begint te horen tijdens het roeren, voeg je de noten erbij en verdeel je ze evenredig. Giet het mengsel in de voorbereide pan en laat het verschillende uren afkoelen tot de fudge hard geworden is. Versnij in kleine, rechthoekige blokjes en dien op bij kamertemperatuur.

 

Key lime fudge zonder suiker met stevia   

 • 150ml koffiemelk   
 • 1 theelepel wit steviapoeder   
 • 1/2 theelepel zout   
 • 12 grote marshmallows of spekken   
 • 400gr ongezoete, witte chocolade  
 • geraspte limoenschil van 4 limoenen   
 • 2 theelepels vers limoensap

 

Start met het pellen en raspen van de limoenen en met het uitpersen van vers sap, omdat dit de meeste tijd in beslag neemt. Voor de rest van de voorbereiding: zie het eerste recept. Voeg chocolade, marshmallows, limoenschil en limoensap toe nadat je het mengsel van het vuur hebt genomen.

 

Terug naar Recepten Zonder Suiker
Terug naar Stevia Startpagina