Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Het bestrijden van overgewicht en diabetes met stevia

Het kost enorm veel moeite om overgewicht en diabetes te bestrijden, dat staat vast. Maar met het nodige geloof in jezelf, en een onstuitbare drang om je leven over een andere boeg te gooien, is het perfect mogelijk om de dingen die jou altijd onder controle hielden, zelf onder controle te krijgen. Misschien zelfs met een diabetesdieet om je suikerziekte onder controle te houden?

 

De tijden waarin diabetes werd beschouwd als een ziekte voor oude mensen, is al lang voorbij. Dankzij een eeuwig groeiend consumentisme en doordat kinderen van jongs af steeds meer suikerhoudende drank en voedsel krijgen voorgeschoteld, zijn overgewicht en diabetes in de moderne samenleving voor elke leeftijdsgroep een probleem geworden.

 De wetenschap heeft bewezen dat kinderen van ouders die met overgewicht kampen of diabeet zijn, een hoger risico hebben om zelf de ziekte te ontwikkelen als hun eigen gewicht en eetpatronen niet nauwkeurig in de gaten worden gehouden. Daarnaast is er ook een verhoogd risico op zenuwziektes, spier- en botaandoeningen, en hart- en vaatziekten op lange termijn. 

Als je op jonge leeftijd al wordt geconfronteerd met overgewicht of met de eerste symptomen van diabetes, dan is er een grote kans dat je als volwassene permanent met de ziekte opgezadeld zal zitten.

obesity and diabetesHet is belangrijk om vet voedsel zoveel mogelijk uit je dieet te verbannen, omdat deze de meeste schade toebrengen aan het hart en de bloedvaten. Hou de cyclus die we moeten breken goed voor ogen: mensen die kampen met overgewicht worden resistent voor normale doses insuline, wat leidt tot de opstapeling van lichaamsvet, wat leidt tot nog meer gewichtstoename! 

Vermijd zoveel mogelijk suiker en alcohol, omdat deze zogenaamde “lege calorieën” bevatten, wat betekent dat ze het lichaam niet voeden met vitaminen of mineralen. Toch moet je niet wanhopen als je houdt van al die zoetigheid: er is licht in de duisternis! Diabetes en stevia zijn gezworen vijanden, en enkele van de vele voordelen van stevia zijn:

  • totale afwezigheid van calorieën, goed en slecht  
  • een nulscore op de glycemische index tabel   
  • een manier om op natuurlijke wijze de bloeddruk te verlagen   
  • het onderdrukken van de drang om te eten

 

Het honingkruid kan makkelijk aan al je favoriete recepten zonder suiker worden toegevoegd, omdat het stabiel blijft in hoge temperaturen. Wees toch altijd slim en speel het op veilig: als je aanpassingen wil doen aan je dieet, neem dan contact op met je dokter of diëtist.

 

Naast het overduidelijke belang van een uitgebalanceerd dieet, is het voor diabetici ook belangrijk om te bewegen. Het is zelfs niet nodig om hiervoor tot het uiterste te gaan: zelfs al wandel je een half uur per dag, dan verbrand je toch nog vetreserves en verlaag je de drempel voor insuline die je lichaam nodig heeft om in balans te blijven. Uiteraard geldt: hoe meer beweging, hoe beter!


Terug naar Diabetes en Stevia
Terug naar Stevia Startpagina