Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Pompoentaart zonder suiker met de stevia zoetstof

Er zijn veel taartrecepten te vinden op deze site, maar pompoentaart zonder suiker is toch wel een van de makkelijkste creaties. Je hebt enkel een handvol ingrediënten nodig en er kan eigenlijk niet zo heel veel mislopen. Voor je het weet, heb je een heerlijke pompoentaart met stevia om je familie en vrienden met Kerstmis te doen likkebaarden!

 

Je hebt wel een aantal mogelijkheden: de makkelijkste manier van allemaal is om ingeblikte pompoenmoes te gebruiken, die je in je lokale supermarkt zo van het rek kan kopen. Wij raden daarentegen altijd het gebruik van verse ingrediënten in onze recepten aan, dus hier ook het gebruik van vers pompoenpulp.

Natuurlijk is er op die manier wat meer werk aan, maar het gebruik van verse ingrediënten zal ervoor zorgen dat je pompoentaart veel rijker is van smaak.

Denk eraan dat je voor deze recepten speciale pompoenen moet gebruiken die voor taart geschikt zijn. Deze zijn kleiner dan de pompoenen die je gebruikt om op je stoep te zetten met Halloween.

Om het pulp uit de pompoen te krijgen, snij je de pompoen in twee (of in vier, zie foto) en schraap je het vruchtvlees eruit zodat de zaden en het donkere vruchtvlees zijn verdwenen.

Plaats de pompoen ondersteboven in een kleine laag water op een bakplaat en bak hem op 200°C voor 45-75 minuten, afhankelijk van de grootte en het type van je pompoen. Je weet wanneer hij klaar is als de binnenkant van de pompoen zacht wordt.

sugar free pumpkin pieVerwijder de schil van de pompoen en verhak het pulp. Laat de pompoenpuree een halfuurtje rusten voor je het overtollige water verwijdert. Je kan ook de pompoen in kaaslinnen wikkelen en één volledige nacht laten drogen. De rest van het recept voor pompoentaart zonder suiker zou vrij eenvoudig moeten zijn, dus laten we het even bekijken.

Heb je zelf ideeën voor heerlijke recepten, maar weet je niet hoe je ze moet delen met de wereld? Je kan dit via deze site met een paar eenvoudige muisklikken doen, via de pagina met steviarecepten. Wie weet eindigt jouw recept wel in onze database!

Succes!Recept voor pompoentaart zonder suiker met stevia

Pompoentaart zonder suiker met stevia   

  • 1 klaargemaakte taartkorst (23cm)   
  • 1 theelepel wit steviapoeder   
  • 1 theelepel kaneel   
  • 1/2 theelepel gember   
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel   
  • 1 snuifje nootmuskaat   
  • 1/2 theelepel zout   
  • 2 eieren
  • 450gr pompoenpuree   
  • 250ml koffiemelk

 

Klop in een grote kom eieren en pompoenpuree samen. Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en klop samen terwijl je langzaam de koffiemelk erbij giet. Giet het mengsel in een taartkorst en bak het in de oven voor 20 minuten op 200°C. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 45-60 minuten. Prik een tandenstoker in de taart; als de tandenstoker er proper uitkomt, weet je dat de taart klaar is. Plaats de taart één nacht in de koelkast.

 

Terug naar Recepten zonder suiker
Terug naar Stevia Startpagina