Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Stevia recepten en andere recepten zonder suiker

Dit is een lijst van recepten zonder suiker en met stevia. Klik op de volgende link als je zoekt naar tips om te koken met stevia. Je zal zien dat het makkelijk is om zelf steviarecepten te maken als je weet waarmee je bezig bent. Alles draait om de hoeveelheid stevia die je nodig hebt in je recept, omdat er voor zo'n krachtige natuurlijke zoetstof maar één regel geldt: less is more!Laat ons eens een kijkje nemen naar de geschatte maattabel voor het omzetten van suiker naar stevia. Wat opvalt, is dat stevioside veel krachtiger is dan gemalen steviabladeren, die groen van kleur zijn. Merk ook op dat het voor kleine hoeveelheden suiker moeilijk is om stevioside af te meten. In deze gevallen is het waarschijnlijk makkelijker om druppels stevia-extract te gebruiken.

Je mag ook niet vergeten dat de sterkte van stevia sterk afhankelijk is van het merk dat je gebruikt, en dat je de tabel misschien hier en daar een beetje zal moeten aanpassen met behulp van je eigen smaakzin en gezond verstand. De volgende tabel is gebaseerd op puur, wit steviapoeder met een concentratie van 90% of meer (dus niet op steviamengelingen).

 

 • 1 eetlepel suiker = 6 tot 9 druppels vloeibaar stevia-extract
 • 1 eetlepel suiker = 1 snuifje steviapoeder
 • 1 theelepel suiker = 2 tot 4 druppels vloeibaar stevia-extract
 • 1 theelepel steviapoeder = 2 eetlepels gemalen steviabladeren
 • 1 theelepel steviapoeder = 1 kop (=16 eetlepels) suiker (200gr)
 • 1 pakje stevia (bv. Truvia) = 1 pakje Splenda = 1 pakje Equal = 1 pakje Sweet'N Low = 2 theelepels suiker
 • 1 kop gegranuleerde Splenda = 1 theelepel steviapoeder
 • 1/2 kop Splenda Sugar Blend = 1 theelepel steviapoeder
 • 1 pakje Splenda = 4 tot 5 druppels vloeibaar stevia-extract
 • 1 kop Equal Spoonful = 1 kop Splenda = 1 kop sugar
 • 1 theelepel steviapoeder = 8 theelepels Sweet'N Low

 

Zoals je kan zien, is 1 pakje van eender welk type zoetstof min of meer gelijk aan 2 theelepels suiker, terwijl zowel gegranuleerde Splenda en Equal Spoonful overeenstemmen met 1 theelepel stevioside van hoge concentratie. Sweet'N Low is in bulkvorm een beetje zoeter in vergelijking met de andere kunstmatige zoetstoffen. Deze zoetstoffen zijn in Europa niet verkrijgbaar, maar de omzetting kan toch nog van pas komen als je regelmatig recepten opzoekt op het internet.

Weet je nog dat we hebben gepraat over een suikervrij dieet, over bepaalde fruitsoorten en hoe die kunnen variëren als het op glycemische indexwaarden aankomt? Hou dit goed in de gaten bij je bereidingen!

Zorg ervoor dat je al je keukengereedschap bij de hand hebt voor je van start gaat, en dat je goed voorbereid bent! Voor de meeste recepten voor snoep en chocolade, zorg je best dat je beschikt over een snoepthermometer om voortdurend subtiele maar cruciale temperatuursverschillen mee te kunnen meten die vermeld staan in onderstaande recepten.

En dan nu over naar de recepten zonder suiker! Hou er rekening mee dat deze pagina voortdurend wordt bijgewerkt en dat er regelmatig nieuwe recepten worden toegevoegd aan onze database. Dus als je favoriete steviarecepten nog niet op deze site te vinden zijn, wees dan alsjeblief geduldig en probeer het later nog eens. Je kan ook altijd je eigen recepten delen met de wereld via de knop in de linkerkolom. De beste recepten die door gebruikers worden toegevoegd, worden door mij getest en zullen een blijvende plek verwerven op deze site. Succes en veel plezier!

Stevia recepten
cookies
peanut
mousse
pie
brownies
icing
cheesecake
ice cream
jelly
cappuccino
jam
fudge
pecan
bbq
hot chocolate
pumpkin pie
apple pie
rice

Stevia kopen
stevia kopen
ESstevia produceert en verhandelt, stevia extract binnen de EU als huidverzorgings product. Stevia wordt buiten de EU ingezet voor vele doeleinden, onder andere als zoetstof of voedingsmiddel. Binnen de EU zijn de huidverzorgende en tandkosmetische eigenschappen bevestigd en geaccepteerd.

Terug naar Stevia Startpagina