Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

SoBe Lifewater en PureVia: Pepsi's antwoord op Truvia

Met het nieuwe sortiment SoBe Lifewater drankjes, heeft Pepsi officieel een antwoord gegeven op Coca Cola’s calorievrije frisdranken gebaseerd op Truvia. Ook hier is er sprake van een huisbereide versie van rebaudioside A die kan worden gepatenteerd en bekroond met een mooie naam: PureVia.

Zoals we intussen al hebben geleerd, kunnen natuurlijke zoetstoffen op zich niet worden gepatenteerd, dus wordt het stevia-extract gemengd met erythritol, net als in Truvia. Dit betekent dat het product wel eens voor ongemakken in de spijsvertering kan zorgen bij mensen die gevoelig zijn voor polyolen

Het ziet ernaar uit dat reb A geleidelijk aan het pleit wint van zijn oudere broertje stevioside dat, zoals we ervaren hebben, in grotere hoeveelheden soms voor een bittere nasmaak zorgt die niet door iedereen wordt gesmaakt. Daarom is het ook niet onwaarschijnlijk te denken dat de meeste steviaproducten die in de toekomst op de markt komen, een of andere vorm van rebaudioside A zullen bevatten.

 

De nieuwe generatie van SoBe Lifewater wordt gepresenteerd in een hippe, gedraaide fles en is momenteel verkrijgbaar in een waaier van maar liefst 14 smaken. Op de website is het mogelijk om te stemmen voor nieuwe smaken die in ontwikkeling zijn, wat de leuke illusie creëert dat de klant ook een zegje heeft over eventuele toekomstige producten. Maar het valt nog te bezien hoeveel van deze smaken de tand des tijds zullen overwinnen.

 

sobe lifewaterAls we de ingrediënten onder de loep nemen, zien we een hele resem additieven waarvan het bedrijf beweert dat ze 100% natuurlijk zijn, maar zijn gemanipuleerd zetmeel en xanthaangom nu echt nodig om een bevredigende smaak aan een drankje te geven? 

Net als bij de meeste producten die op grote schaal worden geproduceerd, is het aan te raden om de verkoopspraatjes over de gezondheid van een bepaald product met een korrel zout (of in dit geval – rebaudioside A) te nemen!

Maar het is niet helemaal slecht; er zijn natuurlijk veel slechtere opties op de markt die je in je lichaam kan gieten. Toegegeven, alle variaties zijn lekker van smaak. Ondanks hun aantrekkelijke uiterlijk, dragen de drankjes weinig tot niets bij aan de gezondheid van je lichaam, maar misschien was je daar ook helemaal niet naar op zoek. 

Misschien keek je gewoon uit naar een zoet drankje dat weinig calorieën bevat, om met mate van te genieten. In dat geval is er niks verkeerd met het occasionele nippen van je SoBe Lifewater, en te dromen dat je op South Beach in Florida rondloopt.


Terug naar Stevia Zoetstof
Terug naar Stevia Startpagina