The content of this site is protected by Copyscape. Please do not use any of the site's content without the express permission of the author. For more information, click on the banner below.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

What is your favorite stevia brand?
Pick one:
Stevita
NuNaturals
NOW
SweetLeaf
Stevia In The Raw
Truvia
KAL
Krisda
Steviva
Other

Stevia adept

by Fidel
(Zottegem)

Ik ben iemand die reeds jaren koffie en thee in grote hoeveelheden drinkt, liefst zwart en gesuikerd.

Nu ja gesuikerd tot voor kort. Ik was vanaf het begin geintrigeerd door de verhalen over stevia en een belgische professor die het plantje vol vuur verdedigde tegen de hardnekkige suikerlobby.

Het verbieden van stevia was een laffe en criminele daad waarbij de gezondheid van velen op het spel werd gezet louter om winstbejag. Toen het een tijdje geleden dan toch op de markt kwam was ik dadelijk overtuigd door de stevia-smaak.

Mijn familieleden niet, die vonden het te bitter. Ik drink nu nog enkel mijn warme dranken met stevia. Hoewel het een erg duur produkt blijft (enkel purevia is beschikbaar waar ik woon) ben ik helemaal fan.

Ik heb ook in Nederland een plantje gekocht, en dat deed het erg goed in de tuin, tot de herfst en wintermaanden aanbraken. Het verdorde, werd zwart en stierf af en ik was zo dom om niet te oogsten voordien.

Nu vraag ik me af (gezien de huidige temperaturen waar - 10 's nachts geen uitzondering is) of dit (tropische) plantje nog kans maakt om terug te keren?

De eigen oogst zou meer voldoening geven dan de dure stevia uit de supermarkt. Koop ik best enkele nieuwe plantjes (om dan eventueel binnen te houden)? Of maakt mijn stevia in de tuin nog een kans? Alvast bedankt voor uw reactie.

---

Hoi Fidel!

Bedankt voor je reactie! Met ons gematigde klimaat is het inderdaad niet zo eenvoudig om stevia in de tuin te kweken. Je zet beter je pot binnen, achter een raam. Het vensterglas zal de warmte van de zon versterken.

Voorlopig is bij ons in de supermarkt inderdaad alleen nog maar PureVia verkrijgbaar, maar daar ben ik persoonlijk niet zo'n fan van. Maar er zijn nog genoeg alternatieven als je online zoekt, hoor!

Groetjes!


Jo

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Stevia Gebruikerservaringen.