Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Review van Steviaproducten in de Benelux: Stevia-Life.nl 
Stevia-Life is een Nederlands bedrijf dat natuurlijke steviaproducten produceert in al de traditionele vormen: in tabletvorm (zoetjes voor in de koffie of de thee), in vloeibare vorm, als zuiver steviapoeder, én - niet onbelangrijk - ze verkopen ook steviazaadjes om zelf je eigen stevia te kweken.

Ik kreeg alvast een proefflesje opgestuurd van 10ml stevia-life vloeibaar naturel, en de eerste bevindingen zijn positief. Ik ben dan niet meteen de grootste keukenprins, maar ik hou erg van smoothies en zoet graag mijn fruitige drankjes met stevia.

Van sommige fruitsoorten is bekend dat de smaak ervan al wel eens wil overheersen in je smoothie. Banaan is een voorbeeld van een fruitsoort met een zeer dominante smaak. Hou je van groene smoothies, dan zijn kropsla en waterkers voorbeelden van overheersende smaken.

Uiteraard wil je graag dat je smoothie zoet smaakt, maar ook zacht. Ik heb ondervonden dat de vloeibare stevia van Stevia Life de zoetheid van fruit zeer goed naar boven brengt, en overheersende smaken neutraliseert. Zo complementeert de vloeibare stevia op uitmuntende wijze de smaak van aardbeien. Het is alsof de smaak van de aardbei dominanter wordt door de aanwezigheid van slechts 10 druppels stevia van Stevia Life per halve liter smoothie.

Het is intussen geen geheim meer dat ik van mening ben dat de Amerikaanse producten over het algemeen beter zijn dan de Europese. Als je je stevia in de supermarkt koopt, dan is deze stelling zeker nog verdedigbaar. Ik sta nog steeds achter de review die ik in 2011 schreef van PureVia, en ook de stevia van Canderel scheert geen hoge toppen.

Maar de kleinere bedrijven, zoals Stevia-Life, zijn duidelijk beter bij de les: ze conformeren zeer goed naar de hoge standaard die wordt opgelegd door de Amerikaanse markt. De stevia smaakt zoals stevia zou moeten smaken: apart, maar niet overheersend. De aangeboden producten komen dan ook vanuit de VS, waar men al veel langer ervaring met stevia-producten heeft.

stevia life nlDe producten die Stevia-Life aanbiedt worden zorgvuldig geselecteerd op de juiste samenstelling  van de producten, in combinatie met concurrerende prijzen. De productkeuze is mede bepaald door het advies van een homeopaat. 

Stevia-Life streeft er naar eigen zeggen naar om de gezonde suikervervanger voor iedereen bereikbaar te maken. Het assortiment zal  in de toekomst nog worden uitgebreid, uiteraard echter enkel met producten die voldoen aan de kwaliteitseisen die het bedrijf zichzelf heeft opgelegd. 

De verscheidenheid van producten in verschillende prijsklassen zorgen ervoor dat je zelf kan bepalen welke steviaproducten het beste bij jou passen.  

Daarnaast biedt Stevia-Life ook kleine verpakkingen aan, die handig zijn voor onderweg (bijvoorbeeld op restaurant), en voor de consument de deur openen om voor een vriendelijk prijsje kennis te maken met stevia.

 

Stevia-Life schuimt ook de grotere gezondheids- en wellnessbeurzen af. Op de site van Stevia Life kan je alvast meer informatie bekomen over het bedrijf en over het hele assortiment dat door hen wordt aangeboden. Leuk weetje: voor bestellingen vanaf €25 betaal je geen verzendkosten meer.

 

Terug naar Stevia Startpagina