Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Een suikerontgifting is makkelijker met behulp van stevia
Er zijn verschillende redenen waarom je een suikerontgifting zou willen ondergaan: misschien vind je dat je wat te veel weegt, en kan je niet van snoep of zoetigheden afblijven. Misschien voel je een aanzienlijk gebrek aan energie, of heb je na een tijd problemen met je concentratievermogen.

Misschien vertoon je de eerste symptomen van diabetes of heb je steeds vaker problemen met je spijsvertering.

Wat de reden ook is waarom je je niet lekker in je vel voelt, er zijn wel degelijk voordelen aan een suikerontgifting. Het kan zelfs de eerste stap zijn in de richting naar een algemeen gevoel van welbehagen.

De slimme manier om je ontgifting aan te pakken, is door nauwgezet vooruit te plannen. Goed begonnen, is half gewonnen! 

Het belangrijkste ingrediënt (naast stevia dan, maar daar hebben we het zometeen over) voor een succesvolle ontgifting, is het tonen van karakter en volharding.

Zorg er dus voor dat je niet verleid kan worden door suikerige zoetigheden in je huis. Meer zelfs, probeer er helemaal geen in de buurt te hebben! Breng je familie en vrienden op de hoogte van je plannen om je gewoontes in verband met suiker te veranderen, zodat ook zij erop kunnen letten dat ze je niet verleiden om je grenzen te overschrijden die je voor jezelf hebt gesteld.

sugar detoxBeslis over specifieke data waarop je wil starten en gedaan wil hebben met je suikerzuivering, en markeer ze op je kalender. Het is aangeraden om geleidelijk aan van suiker te ontgiften, om te voorkomen dat je er onderdoor gaat en dat je hunkeringen de bovenhand krijgen. Wees niet ongerust als er tijdens de eerste dagen van je ontgifting nevenwerkingen optreden als hoofdpijn of buikkrampen. Dit is volledig normaal, omdat je lichaam nu gewend is aan een overdaad aan suiker, en valselijk gelooft dat het al die suiker nodig heeft om te overleven. Na een weekje zouden zowel je lichaam als je geest aan je nieuwe levensstijl aangepast moeten zijn.

Nu dat we de juiste mentale instelling hebben, zullen we eens kijken naar de valkuilen van een suikerontgifting. Het eerste wat mensen doen als ze sucrose uit hun leven willen verbannen, is zichzelf storten op dieetproducten. Ze denken dat als ze dit doen, ze wel gewicht moeten gaan verliezen, omdat er geen calorieën zitten in kunstmatige zoetstoffen, toch? Welja, maar je moet ook tussen de regels lezen!

 

Om te beginnen, moet je je ervan bewust zijn dat de gevaren van aspartaam, sucralose en dergelijke schuilen in het feit dat ze je suikerspiegel in de war brengen, en het lichaam wijsmaken dat het eten van zoet voedsel oké is. 

Hierdoor verliest je lichaam zijn onderbewuste bekwaamheid om “koolhydraten te tellen” en wordt het idee van de consumptie van koolhydraten losgekoppeld van het eten van zoetigheid.

 

Daarnaast doen ze ook je lever harder werken: kunstmatige zoetstoffen afbreken, kost het lichaam en dan vooral de lever enorm veel energie, waardoor er dan weer weinig energie overblijft voor het vetverbranding en voor je stofwisseling. Dit leidt dan weer tot de opstapeling van lichaamsvet en net tot het aansporen van overgewicht, in plaats van voor gewichtsverlies te zorgen! Wees voorzichtig met wat je doet, omdat de hoeveelheid voedsel en drank met kunstmatige zoetstoffen altijd maar groter wordt. Kijk eerst de verpakking na, vooraleer je een gezoet product koopt!

Zorg er ook voor dat je veel fruit eet dat arm is aan koolhydraten (bekijk de glycemische index van fruit voor meer informatie), omdat fruit een belangrijke bron is van gezonde en natuurlijke suikers die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Onthou dat stevia hunkeringen onderdrukt en toch zoetheid aan je leven kan toevoegen! Het is 100% natuurlijk en veilig om te gebruiken tijdens je suikerontgifting. Met een gezonde combinatie van de stevia zoetstof, fruit en groenten, veel beweging en een zorgvuldige planning zou je ontgiftingsproces vrij vlot moeten verlopen, met een minimum aan ongemakken.


Terug naar Suikervrij
Terug naar Stevia Startpagina