Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Suikerverslaving en andere schadelijke nevenwerkingen

Je suikerverslaving aanpakken is net als stoppen met roken. Wat zeg ik, eigenlijk is het veel moeilijker! Want hoe schrap je iets uit je leven dat je al sinds je kindertijd wordt gevoerd en schijnbaar overal rond je te vinden is, in een ontelbaar aantal producten? Iets dat je hongerig maakt naar meer, zoekend naar die lege calorieën die je hypothalamus weer even tevreden kunnen stellen?

Wel, door een ijzersterke discipline natuurlijk, en een dieet zonder suiker... Maar misschien is dat niet genoeg, misschien heb je het nodig om te weten waarom deze verandering zo cruciaal is voor je gezondheid. Als je begint na te denken over de schadelijke effecten van suiker op je lichaam, dan gaan de radertjes stilaan beginnen te draaien en zal je zien dat er slimmere manieren zijn om als zoetekauw aan je trekken te komen.

Naast suikerverslaving, dat misschien het grootste probleem is met het witte goud, bestaat er nog een eindeloze resem gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met suiker. Diabetes is nog maar het topje van de ijsberg! Wist je dat suiker het risico op hart- en vaatziekten alleen maar vergroot? Dat het een van de belangrijkste oorzaken is van galstenen, arthritis en paniekaanvallen? Voor een meer volledige lijst, raad ik je aan om het boek “Lick The Sugar Habit” van Nancy Appleton, PhD te lezen. Je ogen zullen ervan opengaan!

Daarenboven ontbreekt het suiker volledig aan vitaminen en mineralen, en daardoor bezit het veel zogenaamde “lege calorieën”. In een notendop betekent dit dat het lichaam op zijn eigen voedingsstoffen moet rekenen om suiker te kunnen verwerken, wat het risico verhoogt op hoge cholesterol en op overgewicht en diabetes, eens deze voedingsstoffen uitgeput zijn.

 

Op kleinere schaal kan suiker de oorzaak zijn van serieuze migraines, duizeligheid, adrenalinestoten (vooral bij kinderen), en – zoals we allemaal weten – tandbederf. Daarom zijn de belangrijkste kauwgumproducenten intussen overgeschakeld op het zoeten met natuurlijke zoetstoffen zoals xylitol en zelfs ook al stevia.

 
sugar addictionOndanks de vele problemen waarvoor suiker bekend staat, is de hoeveelheid suiker die geconsumeerd wordt, enkel al in de Verenigde Staten vervijfvoudigd op twintig jaar tijd. Het wordt nu dringend tijd om daar iets aan te doen, en dat kan enkel door voldoende beweging te nemen, in combinatie met het gebruik van een gezonde suikervervanger. 

Gelukkig is er hoop: een kleine groene plant wint langzaamaan aan populariteit, en wordt gesteund door een steeds groter wordende groep van aanhangers. Stevia rebaudioana, met haar zoete componenten stevioside en rebaudioside A, kan pronken met een hele waaier aan voordelige bijwerkingen. Maak een belofte aan jezelf om je eetpatroon te veranderen, doe het vandaag nog en je lichaam zal je ervoor bedanken, wie weet morgen al!


Terug naar Suikervrij
Terug naar Stevia Startpagina