Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Een suikervrij dieet zorgt voor een beter wellnessgevoel

Het is zeker en vast een uitdaging om een suikervrij dieet in te passen in je leven, maar het is doenbaar. Tenslotte kennen we de voordelen van stevia, en weten we dat het honingkruid de drang naar eten onderdrukt. Daardoor wordt stevia een cruciaal onderdeel van je dieetplan!

Naast de vele nevenwerkingen die suiker op je lichaam heeft, is glucose verslavend, waardoor het moeilijk is om het uit je leven te weren. We hunkeren niet enkel naar de zoete smaak, maar ook naar de calorieën die erbij horen.

Daarom heeft stevia zoveel voorsprong op kunstmatige zoetstoffen, die je drang naar zoetigheid enkel maar aansporen.

Er doen een hoop verhalen de ronde over de veiligheid van fruit voor diabeten. Onthoud dat vezelrijke fruitsoorten natuurlijke suikers bevatten, die nodig zijn om je lichaam op een slimme en gezonde manier te kunnen laten diëten.

Het klopt echter wel dat sommige fruitsoorten beter geschikt zijn dan andere. Ten eerste is er de glycemische index, die aantoont aan welke snelheid glucose uit het voedsel wordt gewonnen en aan je bloedsomloop wordt afgegeven. Probeer erop te letten dat je fruit eet met een GI die lager is dan 55.

sugar free dietDaarnaast is het belangrijk om de hoeveelheid koolhydraten in de gaten te houden, die in het fruit zitten dat je eet. 

Belangrijk: als stelregel blijf je best weg van gedroogd fruit zoals dadels en van ingeblikt fruit, dat vaak veel toegevoegde suikers bevat. Vermijd ook fruitsappen met toegevoegde suikers, en kijk uit je doppen want met de term "suikervrij" wordt op verpakkingen vaak veel te laks omgesprongen. Pers zoveel je kan je eigen sap! Oké, laten we nu eens een kijken welke fruitsoorten gezonder zijn dan andere:

GI Fruit Netto koolhydraten
42 Perzik 7.8g per stuk
46 Druiven 8.5g per 10 stuks
57 Abrikoos 3.2g per stuk
52 Kiwi 8.7g per stuk
22 Kersen 9.5g per 10 stuks
25 Citrusvruchten (grapefruit, pompelmoes,...) 9.5g per helft
40 Aardbeien 9.5g per portie
44 Sinaasappel 12.3g per stuk
39 Appel 15.8g per stuk
37 Peer 15.9g per stuk
54 Banaan 23.9g per stuk
59 Papaya 24.3g per stuk
72 Watermeloen 10.9g per helft
66 Ananas 17.6g per portie
56 Mango 31.3g per stuk
103 Dadels 28.7g per 5 stuks
64 Rozijnen 109.6g per portie

Toegegeven, voor het elimineren van suiker uit je dieet is veel moeite nodig. Sucrose duikt tegenwoordig in zoveel producten op, dat het vermijden ervan soms wel een hele opgave kan lijken. 

En kunstmatige suikervervangers zijn verre van de ideale oplossing. Het beste wat je kan doen, is grootmoeders advies volgen: eet je groenten en fruit op! Zorg voor een verscheidenheid aan vlees- en vissoorten op je bord. Kook je eigen maaltijden - inclusief snacks! - en koop niet zomaar willekeurig dingen aan in de supermarkt.

Het goede nieuws is dat de meeste mensen die met een suikervrij dieet beginnen, al na een tweetal dagen een verhoogd gevoel van welbehagen hebben! Met het juiste dieetplan en voldoende beweging, zal je je energieker voelen dan ooit tevoren, en dat voel je zo goed als meteen. Dus verdoe niet langer tijd en neem een duik in onze recepten zonder suiker!


Terug naar Suikervrij
Terug naar Stevia Startpagina