Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Word suikervrij met het honingkruid, de stevia zoetstof

Voor velen is een suikervrij leven niet enkel een keuze, maar ook een noodzakelijkheid. Of ze nu lijden aan diabetes of gewoon wat aan hun gewicht willen doen: hun reis begint vaak bij het verwijderen van suiker uit hun eetgewoontes, zo snel en zo grondig mogelijk.

Dit komt omdat het witte goud duidelijke ongewenste bijwerkingen heeft, zowel op korte als op lange termijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen meer en meer beginnen te vertrouwen op een suikerontgifting om hun verslaving aan banden te leggen, en het pad te effenen voor een gezondere levensstijl!

Suiker is verslavend, en het veroorzaakt een drang naar eten. Het zit verwerkt in zoveel producten dat het een heuse opdracht lijkt om voortdurend op je hoede te zijn en te zoeken naar voedsel en drank zonder suiker. Lange tijd hebben mensen suiker gegeten en gedronken, zonder stil te staan bij de eventuele gevolgen. 

In de jaren ’80 verscheen dan aspartaam op het toneel, en we sprongen allemaal opnieuw met gesloten ogen op de kar. De laatste jaren zijn de gevaren van kunstmatige zoetstoffen meer en meer het onderwerp geworden van verhitte discussies, doordat bleek dat vele mensen bepaalde zoetstoffen uit hun dagelijkse eetgewoonten schrapten, en zich plots een stuk beter in hun vel voelden.

Het aantal mensen met overgewicht is in de afgelopen tien jaar pijlsnel de hoogte in gegaan, met als grootste voorbeeld de Verenigde Staten, waar nu 1/3 van de bevolking als zwaarlijvig wordt beschouwd. Bij kinderen is dit bijna 1/5. Twee op de drie hebben last van overgewicht. Maar langzaam komt er licht in de duisternis. 

Een nieuwe tijd brengt ook nieuwe ontdekkingen en mogelijkheden met zich mee. Mensen zijn het beu om voorgelogen te worden en zich ziek te voelen. Ze zoeken steeds meer heil in natuurlijke alternatieven, zoals het honingkruid stevia dat langzaamaan de rekken vult, met zijn totale gebrek aan calorieën en zijn vermogen om hunkeringen naar zoetigheid te onderdrukken.

 

Ondanks dat je probeert om suiker uit je dieet te schrappen, wil dat niet zeggen dat je alle zoetheid moet opgeven! Integendeel: de glycosiden in stevia zijn ongeveer 200 keer zoeter dan gewoon tafelsuiker, dus is er slechts een kleine hoeveelheid van nodig om je leven op een gezonde manier te zoeten! 

Dus zoetekauwen, wanhoop niet! Hou er wel rekening mee dat je natuurlijke suikers die bijvoorbeeld in fruit terug te vinden zijn, nodig hebt om je suikervrije dieet uit te balanceren!

 

sugar freeOns advies is om altijd volledig natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Natuurlijk kan je zonder moeite producten uit de rekken nemen die gebaseerd zijn op stevia, zoals bijvoorbeeld Truvia. Maar de gezondste manier is nog steeds het consumeren van zelfgekweekte stevia, zonder additieven. 

Probeer te experimenteren en lol te hebben! Zelf je eigen eten maken zou leuk moeten zijn, niet vervelend. En omdat steeds meer bedrijven suiker onder een andere naam vermommen op de verpakking van hun producten, is het de enige manier om je te verzekeren van een suikervrije levensstijl en een glimlach op je gezicht!


Terug naar Stevia Startpagina