Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Health benefits of stevia and its positive side effects

Er zijn talloze voordelen van stevia. Het honingkruid wordt in Zuid-Amerika al generaties lang gebruikt voor de bestrijding van allerhande kwaaltjes. Inheemse stammen hebben de band tussen diabetes en stevia al lang ontdekt. Ze gebruiken steviabladeren en pillen met extract om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij mensen die aan de ziekte lijden. 

Toch verlaagt stevia het bloedsuikergehalte niet bij gezonde mensen. Stevia heeft een perfecte nulscore op de tabel met glycemische index, en wordt perfect getolereerd door diabetici.

Een pommade van stevia kan gebruikt worden om wondjes, schrammen, verbranding door de zon, en andere huidaandoeningen zoals acne of eczeem te behandelen. Er wordt zelfs gezegd dat stevia de huid verstevigt en rimpels tegengaat! Op een open wonde prikt het eerst een beetje, net als jodium, maar dat oncomfortabele gevoel duurt niet lang. Stevia doordringt de wond, geneest haar snel en laat geen littekens na.

Kleinschalige experimenten tonen aan dat het innemen van 
steviosidecapsules de bloeddruk verlaagt bij mensen die aan hypertensie lijden. 

Er is echter meer sluitend bewijs nodig om deze theorie te staven. Stevia heeft geen calorieën en is daardoor ideaal voor mensen die aan overgewicht lijden. 

Het honingkruid kan worden gebruikt om vele recepten zonder suiker te bereiden, het onderdrukt de hunkering naar snoepen, waardoor het voor vele mensen ook makkelijker is gebleken om te stoppen met roken.

Nog meer redenen nodig om 
suikervrij door het leven te willen gaan? Nadat je suiker hebt gegeten, hecht er zich een plakkerige laag proteïnen aan je tanden, die we ook wel tandplak noemen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de glycosiden – zoete elementen - in stevia tandbederf tegengaan, alsook plak en gaatjes bestrijden, aften sneller genezen en je tandvlees versterken. Sommige tandpastamerken gebruiken al stevia in hun producten!

benefits of steviaAndere manieren waarop stevia voordelig is voor de gezondheid:

  • Het is goed voor je spijsvertering en houdt candidiasis in bedwang
  • Het werkt preventief tegen allerlei soorten bacteriëen
  • Het helpt bij een zwaar gevoel in de maag en bestrijdt maagzuur
  • Je haar wassen met stevia voorkomt hoofdroos
  • Het verhoogt je energieniveau en zorgt voor een algemeen gevoel van welbehagen

 

De lijst wordt alsmaar langer, en is zeker niet exhaustief! Stevia rebaudiana is echt een miraculeus plantje, maar als je nog steeds twijfelt, raden wij vast en zeker aan om verder advies in te winnen bij je arts.

 

Terug naar Stevia Startpagina