Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Warme chocolademelk zonder suiker en met stevia

Warme chocolademelk zonder suiker maken is makkelijk met behulp van de stevia zoetstof. Voor de beste resultaten gebruik je best natuurlijke en ongezoete ingrediënten. Je kan natuurlijk cacaopoeder gebruiken als je dat wil, maar er kan niets op tegen de sterke smaak van echte, gesmolten chocolade, eventueel gemengd met heerlijke kruiden.

Puristen beweren vaak dat je, om de enige echte traditionele warme chocolademelk te maken, moet werken met water. Of ze daarin gelijk hebben, laat ik even in het midden, maar het is nu eenmaal zo dat veel mensen hun warme chocolademelk verkiezen met melk. Dus ik laat je zelf beslissen welke methode je het beste vindt. Je kan volle melk, magere melk of zelfs sojamelk gebruiken.

Als je water gebruikt, moet je wat donker cacaopoeder gebruiken in combinatie met gesmolten chocolade. Welk merk van poeder je gebruikt, laat ik volledig aan jou over, maar ga wel voor een kwaliteitsvol merk.

Wat de chocolade zelf betreft, raden we aan om een bittere, maar ongezoete variant te gebruiken. Vraag hierover raad bij je dichtst bijzijnde chocolatier. De bedoeling is dat je hiermee de stevia zoetstof uitbalanceert, alsook de zoetheid van de melk zelf, zeker wanneer je beslist om met sojamelk te werken.

sugar free hot chocolateProbeer te experimenteren met verscheidene kruiden die je warme chocolademelk een extra boost kunnen geven. Waarom geen vermalen steviabladeren

Wees wel voorzichtig, en voeg niet teveel stevia toe aan je drankje, aangezien je chocolade op zich al vrij bitter is.

Andere kruiden die we aanraden, zijn chilipoeder en kaneel voor een Azteekse warme chocolademelk, en misschien zelfs wat nootmuskaat, kardemom, gember of lavendelextract. Of misschien gebruik je liever wat organische pepermuntolie? Alles is mogelijk.

Ben je klaar om die koude, regenachtige avonden op te warmen? Dan geven we je met plezier enkele ideetjes om onmiddellijk te beginnen met je warme chocolademelk zonder suiker.

Heb je zelf al succes geboekt bij het experimenteren met warme chocolademelk met stevia? Vergeet dan niet dat je de mogelijkheid hebt om je eigen steviarecepten te delen met andere bezoekers van deze website. Onze receptenpagina's dikken voortdurend aan, en ook jij kan helpen!

Succes, en veel plezier!Warme chocolademelk zonder suiker met stevia

Gewone chocolademelk zonder suiker met stevia   

 • 500ml water   
 • 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder 
 • 350gr ongezoete chocoladesnippers   
 • 15 druppels vloeibaar stevia-extract of 6 pakjes Truvia   
 • Snuifjes nootmuskaat, kardemom, chili, kaneel of gember (optioneel)

 

Meng het water en het cacaopoeder over een middelmatig vuur en roer tot de mengeling warm genoeg is en het poeder is opgelost. Verwijder van het vuur en roer de chocoladesnippers erbij tot deze gesmolten zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer. Als het eindresultaat te dun is, voeg dan nog wat cacaopoeder toe.

 

Mexicaanse warme chocolade zonder suiker met stevia   

 • 375ml melk   
 • 175gr ongezoete chocoladesnippers   
 • 15 druppels vloeibaar stevia-extract of 6 pakjes Truvia   
 • 1 snuifje cayenne- of chilipoeder  
 • Magere slagroom (optioneel)   
 • 2 theelepels gemalen kaneel (optioneel)

 

Kook langzaam de melk en stevia over een middelmatig vuur en roer voortdurend zodat de melk niet aanbrandt. Verwijder van het vuur en roer de chocoladesnippers erin tot ze gesmolten zijn. Voeg cayenne of chilipoeder toe en roer. Voeg slagroom toe en besprenkel met een laagje kaneel.

 

Pepermunt warme chocolade zonder suiker met stevia   

 • 375ml melk   
 • 175gr ongezoete chocoladesnippers   
 • Gedroogde steviabladeren   
 • Gedroogde pepermuntbladeren   
 • Magere slagroom (optioneel)   
 • Snuifjes nootmuskaat, kardemom, chili, kaneel of gember (optioneel)

 

Kook langzaam de melk over een middelmatig vuur en roer voortdurend zodat de melk niet aanbrandt. Verbrokkel de steviabladeren en pepermuntbladeren en doe ze bij de melk. Laat 2 tot 4 minuten intrekken. Verwijder de melk van het vuur en gebruik een zeef om de bladeren eruit te halen. Voeg chocoladesnippers toe en roer tot deze gesmolten zijn. Voeg eventueel extra kruiden of garneersel toe.

 

Terug naar Recepten Zonder Suiker
Terug naar Stevia Startpagina