Deze site werd gebouwd met Site Build It! v2.0 - Woon jij in Vlaanderen of Nederland? Dan is SBI misschien voor jou: ik werk nu, net als duizenden andere SBI'ers, gewoon van thuis uit!

Site Build It!


De inhoud van deze site wordt beveiligd door Copyscape. Het is niet toegestaan om de inhoud van deze site te kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de auteur. Klik op het onderstaande logo voor meer uitleg.

Protected by Copyscape Online Plagiarism Software

Over zevia, de pionier onder de frisdranken met stevia

Zevia is een frisdrank die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2008, toen stevia de zogenaamde GRAS-status (Generally Recognized As Safe) toegewezen kreeg door het Amerikaanse voedselagentschap, de FDA.

Het hoofdkwartier van de frisdrankenproducent bevindt zich in Seattle, Washington en wordt geleid door Derek en Jessica Newman, en Ian Eisenberg. De “eerste volledig natuurlijke frisdrank zonder calorieën”, zoals het bedrijf haar drankje omschrijft, is nu online te koop en in sommige gezonde voedingswinkels in de Verenigde Staten. Voorlopig wordt het nog op kleine schaal geproduceerd en is het dus nog niet verkrijgbaar in Europa en de rest van de wereld.
zevia

Momenteel zijn er zeven smaken van de frisdrank op de markt (zie de afbeelding van links naar rechts): Dr. Zevia, Cola, Ginger Ale, Orange, Black Cherry, Twist en Ginger Root Beer. Al deze drankjes bevatten rebaudioside A (97% puur), erythritol en andere natuurlijke ingrediënten. Cola en Dr. Zevia zijn de enige varianten met caffeïne.

Leuk om te weten, is dat deze frisdranken op een natuurlijke manier worden gezoet en geen kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, sucralose of saccharine bevatten, waarvan we intussen weten dat ze hunkeringen veroorzaken, naast een hele resem andere bijwerkingen. Dankzij de voordelen van stevia is Zevia niet enkel calorievrij, maar heeft het ook een glycemische index van nul en bevat het geen vetten. Hierdoor is de frisdrank uitermate geschikt voor diabeten en mensen die op dieet zijn. Zij die gevoelig zijn aan de nevenwerkingen van polyolen moeten wel op hun hoede zijn, want erythritol is één van de ingrediënten.

 

Sinds de zeven varianten op de Amerikaanse markt werden geïntroduceerd, hebben ze veel interesse gewekt, zowel bij de media als bij consumenten. Dankzij positieve beoordelingen over de hele lijn, heeft de producent in slechts één jaar tijd een winst van 600% weten te boeken, wat van Zevia de best verkopende natuurlijke drank in de Verenigde Staten maakt.

 

Terug naar Stevia Zoetstof
Terug naar Stevia Startpagina